Friday, August 17, 2012

Porgandikook mascarponekreemiga

Mul on eriline mälestus lapsepõlvest, kui suvehommikutel pidi silmad veel pooleldi kinni aiamaale vantsima porgandeid harvendama... oi, kuidas ma ei sallinud seda, sest magada oleks tahtnud. Nüüd muidugi meenutan suure nostalgiaga. Maitsemeelde on jäänud eriti mahlased väikesed porgandijupid,mida sai  peaaegu otse mullast suhu pistetud. Käega puhtaks ja juba läks :)Järgmiseks aastaks lubasin pidulikult enda suurematele lastele, et teeme neile ka porgandipeenra.
Kasutan seda tänuväärset vilja toidutegemisel väga palju- toorelt, hautatult, praetult, riivitult, keedetult jne. Viimasel ajal ka tortides ja kookides. Olen proovinud mitut erinevat varianti ja seniseks lemmikuks on saanud mascarpone/toorjuustu kreemiga kook. Edaspidi tahaks lisada veel erinevaid maitsenüansse, sidrun, kardemon või ingver. 


Mascarpone/toojuustu täidisega porgandikook

4 muna
3dl suhkrut
6-7 dl riivitud porgandit
2 dl õli
2tl küpsetuspulbrit
2tl kaneeli
4dl jahu, pool võib olla täistera

2 dl porgandimahla

400gr toorjuustu
250gr mascarpone toorjuustu
maitse järgi suhkrut


Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisa õli ja riivitud porgand ning sega kergelt läbi.
Ühenda omavahel kuivained ja sega ettevaatlikult porgandimassi sisse. Laota taigen küpsetuspaberiga kaetud pannile ja küpseta 170 kraadises ahjus u 35-40 min kuni kook on kerkinud ja pealt kaunilt kuldne.
Jahuta ja lõika kook pooleks.Ühenda omavahel toasoojad juustud ja suhkur ning mikserda ühtlaseks. Kata üks kiht porgandimahlaga ning kata see kreemiga. Pane peale teine kiht ja kata uuesti kreemiga. Kaunista nii palju, kui oskusi on :) Mina katsin kookoshelveste ja porgandisiiludega. 






No comments:

Post a Comment