Monday, August 27, 2012

Laimine segasumma kook

Lappasin taaskord erinevaid toidublogisid ja imetlesin tehtud fotosid... jälle tuli endal isu katsetada. Leidsin ühe retsepti, mida pisut mugavdasin enda võimaluste järgi st pidin lähtuma sellest, mida kapist oli võtta. Parajasti olid seisma jäänud virsikud, külmikus istus kurvalt üks laim, pakk kohupiima, ja murakaga kodujuustu. Egas midagi katsetama ja välja tuli väga mõnus mahlane suutäis. Põhi jäi ka väga mõnus, kergelt krõbe ja laimise maitsega. Vabalt võib proovida ka hoopis sidruniga.


125gr võid
75gr raf.suhkrut
1muna
1 laimikoor
300 gr jahu
2-3 spl laimimahla


Täidis
 1 pk kohupiima (200 gr)
 1 pk kohupiimakreemi (300gr)
200 gr kodujuustu murakaga
3 muna
100 gr suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
 pool laimimahla
3 spl jahu

6-7 virsikut

Vahusta kergelt soe või suhkruga, lisa muna, riivitud laimikoor jahu ning laimimahl. Töötle ühtlaseks taignapalliks. Minu meelest on taigna sõtkumine üks väga närverahustav tegevus :D ning pane toidukiles 30 min külmikusse.

Täidise jaoks pane kohupiimad ja kodujuust kaussi lisa suhkrud, munad ja lamimahl sega vispliga ühtlaseks, kloppida ei ole vaja. Kõigel lõpuks lisa jahu, sega veel ning lisa virsikuviilud.

Suru taigen 26 cm koogivormi põhja, tee kahvliga augud sisse ning eelküpseta u 15 min 180 kraadises ahjus. Siis vala peale täidis ning küpseta veel 50-55 min.



No comments:

Post a Comment