Friday, October 26, 2012

Mangotort apelsinizeleega


Talvehõnguline piparkoogipõhi, mango magus, suve ihkav emotsioon ja särtsu täis apelsinikate. Mu meelest sobib see kook igasse aastaaega :)

Põhi

150gr õhukesi piparkooke
80 gr võid
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru 24 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi ja pane külmikusse tahenema.

Sisu

500 gr  East End mangopüreed
400 dl Saare maitsetamata koorejogurtit
3 spl suhkrut ( kui kasutad vahukoort)
( võib jagada ka vahukoorega pooleks st 200 dl vahukoort ja 200 dl koorejogurtit)
 8 lehte zelatiini
1 suure sidrunimahl

Sega suures kausis mangopüree ja jogurt. Leota zelatin. lehti 5 minutit külmas vees.  Pigista sidrunimahl väikesesse nõusse, kuumuta keemiseni ning lisa paar spl kuuma vett. Pigista paisunud zelat. lehed  kuuma, kuid mitte keevasse vette ja sega hoolsalt kuni lahustuvad. Jahuta veidi ja nirista mangopüree ja jogurti hulka pidevalt segades. Vahukoort kasutades lisa vahustatuna ( vahusta 3 spl suhkruga) kõige lõpus õrnalt sisse segades.
Vala koogivormi küpsisepõhja peale ja pane külmikusse tarretuma. ( 5 h piisab täiesti)


Apelsinizelee

5-6  kuldset apelsini
1,5 l värskelt pressitud aplesinimahla
1 sidrunimahl
2 lehte zelat.

Lõika apelsinidest kettad. Valmista zelee. Leota zel lehti külmas vees 5 minutit. Pane kastrulisse 3-4 spl vett, kuumuta ja lisa sinna paisnud lehed. Sega hoolega. Nirista jahtunult apeslinisidrunimahla sisse. Laota apelsinid juba tahenunud koogile. Vala peale apelsinisidrunimahl. Kata kook fooliumiga ( ma teen seda reeglina selleks, et koogid ei võtaks juurde külmakapist teisi lõhnu, maitseid) Lase taheneda vähemalt paar tundi.


PS! Kes tahab tugevamat kooki võib zelatiini ka veidi rohkem panna. Mulle meeldivad sellised kergelt pehmed ja kreemisemad koogid.








No comments:

Post a Comment