Monday, March 18, 2013

Salendav jogurtikook

Peaaegu igal  õhtul tunnen tugevaid süümekaid- oli mul vaja jälle nii palju süüa- vaatan peeglisse ning annan lubaduse-HOMME! Muidugi lohutan end ka pidevalt sellega, et nii kui kevad käes siis lõpeb ka see küpsetamine ja nuumamine.
 Lahjad, kerged salatid, koogid on aga alati lubatud... sest mingi rõõm peab koduperenaisele ka ometigi kogu selle majapidamise keskel jääma, eks???

Tsitruseline jogurtikook

8 hästi murenevat küpsist ( kaera, digestiv vms)
60 gr võid

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 22 cm vormi põhja. Põhi võiks jääda võimalikult õhuke!!

Täidis

500 ml maitsestamata jogurtit
400 ml sidrunijogurtit
1 apelsin
1 sidrun
1 laim
veidi suhkrut
8-9 zelat lehte

Riivi apelsini, sidruni ja laimi koor. Vala kaussi ja pigista neist välja ka mahl. Sega juurde  toasoojad jogurtid, lisa veidi suhkrut tunde järgi. Sega ühtlaseks. Paisuta zelat lehed külmas vees u 5 min ja lahusta 1 dl kuumas vees. Jahuta veidi ning nirista jogurtisegu hulka pidevalt segades. Vala küpsisepõhjale. Loksuta kergelt, et jääks ilus sile pind ning pane külmikusse vähemalt 6 h või üle öö. Kaunista pealt kergelt röstitud mandlilaastutega.

Kastmeks kasuta maasikatoormoosi, millele pigistad lisandiks veidi sidruni vs laimi mahla... Kes tahab eriti lahjalt süüa võib kasutada lihtsalt sügavkülmast ülessulatatud maasikaid koos sidrunimahlaga.





No comments:

Post a Comment