Thursday, March 7, 2013

Porgandi-juustukook kaneeliga

Endiselt olen kas besee või juustukookide lainel. Viimane "Oma Maitse" andis põhjust veelkord katsetada. Justnimelt- veelkord, sest mingi hetk peab tegema pikema pausi ja keskenduma väheke kergematele roogadele.
 Tegemist on küll porgandikoogiga, kuid julgen väita, et tegemist on ikka suhteliselt rammusa ampsuga. Seega, kel kindel soov vööümbermõõtu vähendada võiks selle koogi tegemata jätta või anda endale aru, et peale selle söömist on mõistlik end rohkemal määral liigutada st sportida.


Kasutasin 22 cm läbimõõduga vormi. Antud kogustega sain ilusa kõrge koogi. 

Põhi: 
180gr kaeraküpsiseid ( purustatud)
80gr sulatatud võid. Sega sulatatud või küpsistega. Suru küpsetuspaberiga lahtikäiva vormi põhja.

Täidis
3 keskmist porgandit
50gr suhkrut
50 gr võid
1 tl kaneeli
Riivi porgandid ( mina tegin TW chopperiga) ning kuumuta neid pannil sulatatud või/suhkru/kaneeli segus poolpehmeks. Jäta jahtuma.

600gr toasooja toorjuustu
100gr hapukoort
200 gr suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 muna ( toasoojad)


 Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja suhkrud ning lisa ükshaaval munad. Mikserda keskmisel kiirusel segu ühtlaseks. Lisa porgandisegu ja sega läbi. Vala koogivormi küpsiste peale. Küpseta keskmisel siinil 170 kraadises ahjus 45-60 min. Sõltub ahjust, aga kook peaks valmides kindlasti võdisema.  Keera kuumus kinni ja lase koogil ahjus mõni aeg jahtuda. Seejärel võta ahjust ja lase täielikult jahtuda. Kata toidukilega ja pane külmikusse tahenema. Järgmisel päeval tuleb kook vormi küljest väga ilusti lahti ja saad muretult selle serveerimisalusele tõsta.

Kate
200 dl vahukoort
2 spl suhkrut
kaneeli
Võib ka teha hapukoorekatte.
Serveerimise eel vahusta koor, kaunista kook kaneeliga.


.

No comments:

Post a Comment