Tuesday, September 18, 2012

Pohlakook iirisekattega

Ma ei suutnud jälle vastu panna! Lubasin, et mõnda aega magusate tegevustega ei tegele ning keskendun jänesetoidule, mis on tunduvalt figuuri ning tervisesõbralikum... aga.. kui teile tooks ämm metsast pea iga päev metsaande? Üks päev mustikad siis pohlad, seejärel jõhvikad. Tegelikult olen isegi tubli- päris palju pohli kasutasin/ kasutan porgandi vms salati sisse. Noh ja kuna Heti on mul haige ja me oleme tuppa vangistatud siis on ju lubatud igasugune koogitegu. Kaiuse õde oli emale telefonis rääkinud mingist iirisekattega pohlakoogist. Ma teritasin muidugi kõrvu ja tippisin googlisse vastava märke :)
 Võin käsi südamel öelda- väga hea kook, mis tasub proovimist. Põhjas kasutatud fariinsuhkur ja metsapähklid on uus maitseelamus. Marjasegu tehes ja pohlade värvimängu potis nähes oli see justkui värviteraapia hingele :)  Hapud marjad ja sulatatud iiris on lausa kokku loodud :)

Kasutasin küll nö alusena seda retsepti:

http://magusmaailm01.blogspot.com/2011/12/karamelline-pohlakook.html

kuid mugavdasin veidi oma äranägemise ning kodus olemasolevate asjade järgi.

Põhi
100gr võid
1 dl fariinsuhkrut
1 muna
2,5 dl nisujahu
70 gr metsapähkleid
0,5 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või fariinsuhkruga ning lisa vahustades muna. Sega kuivained. Pähklid purusta  smooth chopperis

http://www.youtube.com/watch?v=19Q1nW9yfTM

Raputa jahusegu läbi sõela  või/munasegu sisse, lisa kergelt segades jahvatatud pähklid ning suru 26 cm koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 15 min.

Täidis:
4 dl pohli
3spl maisitärklist
1 dl moosisuhkrut

200gr lahjat kohupiima
1 dl vahukoort
1dl suhkrut
2 muna

Sega omavahel pohlad, suhkur, tärklis ning kuumata nõrgal kuumusel pidevalt segades kuni keemiseni. Jäta hetkeks jahtuma.Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja munad ning sega ühtlaseks.
Tõsta soe marjasegu koogile ning vala peale kohupiimasegu. Küpseta veel u 35 min 175 kraadi juures. Kook on valmis, kui on pealt kuldne.

Kate:

100gr võid
200gr iirised

Pane iirised ja või kastrulisse ning sulata/kuumuta ühtlane segu pidevalt segades. Nirista see jahtunud koogile. Lase jahedas koogil taheneda. Söö ka halva tujuga, sest sel koogil peaks küll olema võime tujutõstmiseks :)










No comments:

Post a Comment