Thursday, September 6, 2012

Uus algus

Varahommikul trepist alla hiilides tunnen õhus kerget kargust,vaatan aknast välja-sügis, mis sügis. Tahan või taha- vägisi tuleb. Suur kask on lehtedest peaaegu prii, sügislilled õitsevad oma hiilguses, muru on erk ja tihe ning tuul painutab puude oksi maad ligi... aga mulle meeldib see vaade köögi aknast. Suur ja avar köögiaken vaatega aeda on meie kodu meeldiv trump, mis ka külalistele alati meeldib. Sõbranna mees oskas kenasti öelda- vaade nagu postkaart :) Selle ühe aastaga, mil oleme uues kodus elanud olen lausa kiindunud sellesse vaatesse.
4 september 2012 on meie peres oluline päev. Alguse saab uus "ENNE" lugu. Kõik algusest peale. Õnneks ei ole see õueala nii kohutavas seisus, kui eelmine. Seekord oleme grammi võrra targemad ja ei hakka kõike korraga tegema vaid püüame keskenduda "jao" kaupa tegemisele. See tähendab priorieet nr 1 on katuse vahetus. Mina ei hakka aias ringi tuuseldama vaid püün kannatlikult oodata, mil suuremad lammutustööd ühele poole saavad... aga unistan ikkagi.. kuidas oma uuest köögist otse terassile saan astuda. (praegune terrass ja õueala jäävad peagi sissekolivatele naabritele)

Oma pere, sõbrad, privaatsus, kodu ja õueala-need on mille nimel tasub pingutada ja mitte alla anda, kuigi mõnikord on kiusatus seda teha väga suur.

Vaade sissesõidu poolt- eeskoda läheb lammutamisele ja sissekäik tuleb tuleb uus ( praeguse väikese eeskoja akna poolt) Suur aken- suur magamistuba ja kaks väikest akent -elutuba

 Aias on palju õuna ja ploomipuid- praegu veel isegi kokku lugemata.
 Vaade siseõue poolt, vasakule poole jääb juba tehtud osa. Seina poolne väike aken jääb alles, aga esimese akna kohale tuleb suur aken ja uks otse terrassile. Kõik peaks tulema köögiosa.Suur hortensia põõsas kolib majast eemale.
 Praegune vaade tulevasest köögiaknast- pildilt tundub päris ilus roheline... aga tegemist on ikka väga palju, mis pildi pealt välja ei paista.


Uksest vaade otse tulevasse kööki, vahesein läheb "maha", laed "maha" põrandad "maha", pliit uus
 magamistuba- sama stsenaarium
 elutoa laiendustuba- sama stsenaarium

Sedaviisi siis. Annan märku, kui miskit liikuma hakkab.. Igaljuhul on mul juba mõtetes paigas, kuhu diivan, milline diivan...mis kangast kardinad.. noh naiste mõtlemine nagu mehed tavatsevad öelda. Unistavad juba diivanist, kui veel suur töö tegemata... aga luban anda oma panuse kindlasti ka siin sellesse "suurde" töösse- kasvõi jäätmete väljavedaja/ sorteerija ja kokkukorjajana. Sussi ei lohista :) ja diivanit ei kaunista.




No comments:

Post a Comment