Thursday, August 30, 2012

Äkkkülalistele- 40 minuti mustikakook

 Mustikad siin ja mustikad seal....räägitakse, et sel aastal pidavat mustikauputus olema. Ilmselt vastab tõele. Ise ma metsas käia väga ei armasta, aga ämm toob mulle pea iga päev väikse ämbri täie väärtuslikke marju. Selle aasta isu on küll rohkem, kui täis söödud :) Katsetasin mõned erinevad variandid mustikakookidest ja kõige parem tulemus sai sellise retseptiga. Väga mõnusa nüansi andsid mandlilaastud koogipõhjal.


175 gr magedat võid
4 dl jahu
50 gr mandlilaaste
paar spl suhkrut
1 muna

Haki külm või  ja mandlilaastud jahuga puruseks. Lisa suhkur ja muna ning sõtku/töötle palliks. Vajuta taigen  26 cm vormi põhja ja äärtele ( alla võid panna küpsetuspaberi) ning pane u 30 min külma. Pane ahi 200 kraadi sooja.

Kate

3 muna
2dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanill suhkrut
125 gr maitsetamata toasooja toorjuustu

2 spl tärklist
mustikaid

Sega omavahel kõik ained vispliga ühtlaseks hapukooretaoliseks massiks. Sega mustikad eraldi õrnalt tärklises.
Võta taigen külmast, torka kahvliga taignale augud sisse, vala peale mustikad ja kõige lõpuks täidis. Küpseta 200 kraadi juures u 30 min kuni täidis veel kergelt võbeleb. Paku soojalt siis on eriti hea.







No comments:

Post a Comment