Sunday, September 2, 2012

Beseerull mascarpone, mustsõstarde ja vaarikatega


Minu täielik lemmik selle hõrgutise hulgas on beseerull mascarpone ´ga. Besee ise on- olgem ausad- väga magus. Minu arvates sobib täidiseks väga hästi just mascarpone oma neutraalse maitsega. Hapukad marjad lisavad särtsu selle väga magusa ja neutraalse vahele.


4 munavalget
näputäis soola
225gr suhkrut
1 tl sidrunimahla
2 tl maisitärklist
mandlilaaste


Täidis
150 gr mascarpone
 1 spl piima
150 gr vaniljekohupiimakreemi

mustsõstraid/vaarikaid- talvel sobivad väga hästi ka külmutatud marjad.

Pane ahi 150 kraadi sooja. Vahusta munavalged soola ja sidrunimahlaga väga õrnaks/õhuliseks vahuks. Suhkrut hakka lisama järkjärgult kuni moodustub läikiv suhteliselt tugev vaht. Õige peaks olema selline, kus vispleid välja tõstes tekivad tipud. Laota vaht ristküliku kujuliselt plaadile. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta  25 min ja ära vahepeal ahju ust ava! Kummuta besee teise küpsetuspaberi ja panni abil 30 minutiks jahtuma. Eemalda küpsetuspaber.
Täidise jaoks klopi mascarpone 1 spl piimaga vahule. Selle nipi sain Jamielt. Olin seni mascarponet vaadanud pika pilguga- tundus nii, nii tihe ja mitteahvatlev. Mascarpone muutub kloppides väga mõnusaks kreemiks, sega õrnalt juurde kohupiimakreem.
Jahtunud beseele määri peale täidis ja puista peale marjad. Keera rulli ning kaunista oma võimete kohaselt :)
























2 comments: