Sunday, October 14, 2012

Kodujuustukook marja kattega

Lubasin selle koogi retsepti korralikult oma blogisse kirja panna. Ausalt öelda ma ei oleks üldse uskunud, et see nii hea maitsega tuleb. Kõrvu oli jäänud, et toorjuust koogi sees ilma küpsetamata ei kõlba kusagile- pidavat suulakke kinni jääma ja väga rasvaselt mõjuma. Võta näpust- mulle meeldis. Võibolla oli ka koguste vahekord õige, st kodjuustu oli rohkem, kui toorjuustu...igaljuhul jääb see kook mu retseptisalve. Katteid võib alati varieerida- punased sõstrad, maasikad, vaarikad, virsikud, ananass jms Jõulude paiku äkki isegi jõhvikad :)


Kodujuustukook marjakattega

8-10 Digestive küpsist ( võib kasutada ka tervislikumaid küpsiseid)
75 gr võid

Sulata või, purusta küpsised. Sega või küpsiste hulka ja suru 24 cm koogi vormi põhja ( küpsetuspaber alla) ja veidi ka külgedele. Samas ei tohiks see kiht kindlasti liiga paks jääda, pigem vähem. Pane külmikusse tahenema.

600 gr 4% kodujuustu ( kasutasin seekrod farmi tooteid)- kaalujälgijad võtku muidugi lahjemad variandid :)
400 gr maitsetamata toorjuustu
1,5 dl suhkrut
zelatiin pulbrit

Muidugi võib ka väiksemaid koguseid kasutada, aga mulle meeldis just, et see kook tuli kõrge ja mahuline. Lahtikäiv vorm sai kolme kihiga ikka ääreni täis.

Sega omavahel toasoojad ained, mikserda kergelt läbi. Valmista zelatiin. Minul oli pulber, mille lahustasin väheses vaarikamahlas. Vala zelatiin massi sisse pidevalt segades. Seejärel vala see küpsiste põhja peale ja pane uuesti kappi tahenema.

5 dl külmutatud marju
suhkrut
zelatiin pulbrit

Marjad pane juba enne sulama, et eralduks mahl. Kuumuta keemiseni, lisa zelatiin pulber pidevalt segades kuni lahustumiseni. Lase veidi jahtuda ja vala koogi kõige pealmiseks kihiks.
Pane külmikusse vähemalt 4h. Eriti hea on kook minu meelest järgmisel päeval otse külmikust võetuna. Kõrvale kuum kohv või tee ja kooslus sulab suus :)





No comments:

Post a Comment