Thursday, September 20, 2012

Õunastruudel päevalilleseemnete ja rosinatega

Ma ei ole ikka veel kokku jõudnud lugeda, mitu õunapuud meil aias on. Igaljuhul päris mitu :) Panin oma lillelised kummikud jalga ja käisin iga puu all uurimas, mis sordiga võiks tegu olla... nojaa siis tekkis juba mõte, et võiks midagi nende allakukkunud õuntega ette võtta. Ahjuõunad? Hea mõte.. aga siis lugesin oma viimase aja lemmik ajakirja "Oma maitse", kus oli imeilus pilt õunastruudlist ja jälle- alistusin. Tegelikult sooviksin targemaks saada jahusortide osas.. mis oleks parim nisujahu asendajana, katsun end harida ja joonduda pigem nisujahu vabamatele küpsetistele.. ainus tingimus on, et koogid tordid peaks sama head tulema, kui nisujahu kasutades.

Taigen

100gr võid
200gr jahu
100 gr hapukoort
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut

Haki külm või jahus võimalikult peeneks. Sega hapukoore sisse sool ja suhkur ning kalla hakitud võiga kokku. Sõtku kuni taigen laseb käe küljest lahti. Vormi pall ning pane paariks tunniks külmikusse.

Täidis

4 suuremat õuna
suhkrut
kaneeli
kuldseid rosinaid
päevalilleseemneid
määrimiseks muna

Täidiseks koori õunad ja tükelda kuubikuteks. Rulli taignast jahusel küpsetuspaberil õhuke riskülikukujuline plaat. Aseta pikupidi ribana taignale õunakuubikud, raputa üle rohke suhkru ja kaneeliga. Puista peale parasjagu rosinaid ja päevalilleseemneid. Nüüd tõsta taigna otsad ja siis küljed üle täidise ning vormi ilus piklik pirukas. Määri lahtklopitud munaga. Küpseta 200 kraadi juures kuni pirukas on pealt kuldne ja kerget krõbe.




Kõrvale valmista vanillipuding :)







No comments:

Post a Comment