Hakkliha, suvikõrvitsa/ kodujuustu roog.
300 gr seguhakkliha
sibul, küüslauk- soovi korral
soola, sojakastet
5 umbes 1 cm paksust suvikõrvitsa ketast
200 gr kodujuustu
maitserohelist.
Prae hakkliha kergelt läbi, lisa soola ja sojakastet ( soovi korral peeneks hakitud sibul ja küüslauk) Lõika suvikõrvits meelepärasteks kuubikuteks, keera kuumus väiksemaks ja lisa hakklihale. Hauta kaane all paar minutit. Suvikõrvits võiks jääda ikka selline kergelt krõmpsuv. Lisa kodujuust ja maitseroheline, aga ära sega. Võta kohe tulelt, muidu kodujuust muutub "plögaks". Hoia hetkeks kaane all ja serveeri kohe värske kartuli, tatra või eraldi seisva roana. Eriti hästi sobis minu meelest siia juurde külm keefir.
Suvikõrvitsa ja krõbeda maasuitsusingi pajaroog
6-7 viilu maasuitsu sinki
keskmine suvikõrvits
sool, pipar
seedermänniseemneid
2 pk tatart
Lõika maasuitsu singist kuubikud ja prae kiirelt krõbedaks. Lisa suvikõrvitsa kuubikud, keera kuumust maha ja lase mõned minutid haududa. Maitsesta sool,pipraga, lõpus lisa seedermänniseemneid.
Keeda vahepeal tatar 20 min tasasel tulel pehmeks ja paku lisandina.
Kanapada lillkapsaõisikutega
2 keskmist kanafilee tükki
1 suurem sibul
sool, pipar
1 sl jahu
2,5 dl kuum vesi või kanapuljong
2 dl 35% koort
2 sl toorjuustu ( kana, küüslaugu vms)
lillkapsaõisikuid või spargelkapsaõisikuid
basiikulehti
2 pk riisi
Pese voolava vee all fileetükid läbi ja kuivata majap. paberiga. Lõika parjad viilud, kuubikud pruunista poti põhjas vähese õliga. Maitsesta kergelt. Lisa sibularõngad ja keera kuumust veidi maha. Lisa jahu ja sega kergelt läbi. Seejärel lisa kuum vesi või puljong ning koor ning lase tasasel tulel 10 min podiseda. Lisa lillkapsaõisikud ja toorjuust ning hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola/pipraga ning kõige lõpuks lisa basiilikulehed. Lase kaane all veel minut olla, et tekiks mõnus aroom :)
No comments:
Post a Comment