Tegemist on küll porgandikoogiga, kuid julgen väita, et tegemist on ikka suhteliselt rammusa ampsuga. Seega, kel kindel soov vööümbermõõtu vähendada võiks selle koogi tegemata jätta või anda endale aru, et peale selle söömist on mõistlik end rohkemal määral liigutada st sportida.
Kasutasin 22 cm
läbimõõduga vormi. Antud kogustega sain ilusa kõrge koogi.
Põhi:
180gr
kaeraküpsiseid ( purustatud)
80gr sulatatud võid. Sega sulatatud
või küpsistega. Suru küpsetuspaberiga lahtikäiva vormi põhja.
Täidis
3 keskmist porgandit
50gr suhkrut
50 gr võid
1 tl kaneeli
Riivi porgandid (
mina tegin TW chopperiga) ning kuumuta neid pannil sulatatud või/suhkru/kaneeli
segus poolpehmeks. Jäta jahtuma.
600gr toasooja
toorjuustu
100gr hapukoort
200 gr suhkrut
1 tl
vanillsuhkrut
4 muna ( toasoojad)
Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja suhkrud
ning lisa ükshaaval munad. Mikserda keskmisel kiirusel segu ühtlaseks. Lisa porgandisegu
ja sega läbi. Vala koogivormi küpsiste peale. Küpseta keskmisel siinil 170
kraadises ahjus 45-60 min. Sõltub ahjust, aga kook peaks valmides kindlasti võdisema. Keera kuumus kinni ja lase koogil ahjus mõni
aeg jahtuda. Seejärel võta ahjust ja lase täielikult jahtuda. Kata toidukilega ja
pane külmikusse tahenema. Järgmisel päeval tuleb kook vormi küljest väga ilusti
lahti ja saad muretult selle serveerimisalusele tõsta.
Kate
200 dl vahukoort
2 spl suhkrut
kaneeli
Võib ka teha
hapukoorekatte.
Serveerimise eel
vahusta koor, kaunista kook kaneeliga.
.
No comments:
Post a Comment