175 gr magedat võid
4 dl jahu
50 gr mandlilaaste
paar spl suhkrut
1 muna
Haki külm või ja mandlilaastud jahuga puruseks. Lisa suhkur ja muna ning sõtku/töötle palliks. Vajuta taigen 26 cm vormi põhja ja äärtele ( alla võid panna küpsetuspaberi) ning pane u 30 min külma. Pane ahi 200 kraadi sooja.
Kate
3 muna
2dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanill suhkrut
125 gr maitsetamata toasooja toorjuustu
2 spl tärklist
mustikaid
Sega omavahel kõik ained vispliga ühtlaseks hapukooretaoliseks massiks. Sega mustikad eraldi õrnalt tärklises.
Võta taigen külmast, torka kahvliga taignale augud sisse, vala peale mustikad ja kõige lõpuks täidis. Küpseta 200 kraadi juures u 30 min kuni täidis veel kergelt võbeleb. Paku soojalt siis on eriti hea.

No comments:
Post a Comment