Taigen
100gr võid
200gr jahu
100 gr hapukoort
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
Haki külm või jahus võimalikult peeneks. Sega hapukoore sisse sool ja suhkur ning kalla hakitud võiga kokku. Sõtku kuni taigen laseb käe küljest lahti. Vormi pall ning pane paariks tunniks külmikusse.
Täidis
4 suuremat õuna
suhkrut
kaneeli
kuldseid rosinaid
päevalilleseemneid
määrimiseks muna
Täidiseks koori õunad ja tükelda kuubikuteks. Rulli taignast jahusel küpsetuspaberil õhuke riskülikukujuline plaat. Aseta pikupidi ribana taignale õunakuubikud, raputa üle rohke suhkru ja kaneeliga. Puista peale parasjagu rosinaid ja päevalilleseemneid. Nüüd tõsta taigna otsad ja siis küljed üle täidise ning vormi ilus piklik pirukas. Määri lahtklopitud munaga. Küpseta 200 kraadi juures kuni pirukas on pealt kuldne ja kerget krõbe.
Kõrvale valmista vanillipuding :)
No comments:
Post a Comment